::Followers::

::Click Me::

::Click Me::

Monday, April 12, 2010

Coping di Nilai

Di awal pagi sebelum Subuh, kitaorang dah bertolak ke Nilai bersama adik badik ipar dan mentua aku...
Aku hanya membawa 2 orang princess tu la, sorang lagi princess seperti biasa terpaksa ditinggalkan dengan Bibik dan Maktok..

Mulakan perjalanan dengan bacaan doa naik kenderaan dan jangan lupa pastikan tangki minyak keta anda penuh kalo idak menganggu perjalanan yang lancar hehehe

Mujur henpon hubby ade GPS so perjalanan agak lancar jugak la cuma perghhhhhhh tak tau r GPS ni bagi jalan paling dekat ataupun paling jauh sebab sampai ke dalam ladang kelapa sawit malah di lorong2 ceruk mana ntah kitaorang lalu...mujur ramai kalo idak serun gak dibuatnye kitaorang sebuah keta jek yg lalu huhuhu

Kebaikan pergi beramai2 beshhhh cuz cam konvo jek kan...
Sorang benti, sume benti...
Pastu kalo nak membeli tu kalo sklai ramai2, leh dapat rega lagi murah kan kan kan
Tapi keburukannya ade jugak...itu bagi yang banyak karenah malah tidak punctual...
cukup menyakitkan ati dan ape yang telah di plan kononnye kita set 5 tempat kita nak p tapi hanya dapat 3 tempat jek sebab jenis sikap orang tak punctual camni la hurmmmmmm

Sambil menantikan orgnye siap, pelagi bergambar la kan...
Budak2 yang mengikut ibubapa p coping ihiks..
Oh! yang bertudung biru tu mak budak yo ekekke

Dan akhirnye kami sampai jugak..
Pergi 3 buah keta tapi sume ntah kemana2 masuk jalan..
Nak kata tertinggal ke belakang idak jugak tapi pas je tol kat Nilai tu trus sume lesap..tak tau la jalan mana drang pilih tapi akhirnye bertemu jua di satu tempat...

Luas giler tol Nilai ni ek..
Cam aku kata tadi, p ramai2 ade buruk dan baiknye..
Salah satu buruknye, kita nak p jalan len dah tak leh sebab orang2 len dok kumpul kat sini jek so kitaorang hanya menapak kat TEXTILE NILAI jek (asenye nama tu...)

Dan aku mula lupa diri yang mana membawa family..ase cam datang sorang2 jek sebab btol2 rambang tengok kain pasanggg...
Ikutkan ati nak beli sebanyak2nye tapi bila mikirkan aku nye taylor 'takde' dalam erti kata len bagi arini baju mayb tahun depan siap huhuhuhu so terpaksa la beli sket jek..
takpe, lenkali aku nak datang lagi sini n jalan2 kat len plak..

Tak sangka kat sini ade wat khidmat jahit langsir siap sejam..
Aku pelagi, beli la ken langsir then suh jahir trus...
Alhamdulillahhhh langsir raya aku dah siap..
Selama ni kat umah hanya tukar 5tahun skali sebab aku pakai ken langsir yang tebal tapi kali ni aku beli jenis yang nipis jek tapi yang lapis 2 punye la...
Sambil menantikan ken langsir siap, harus pose dulu depan air terjun ni..
Cantikkk wooooo ase nak mandi jek ahaks

Mujur kat sini ade playground so idakla bosan dak2 ni kan...

Adik yang tak beragam sangat sebab pe yang dia nak sume dapat..
Kopak wit Ibu melayan karenah ko ni dik huh!

Akhirnye dah sampai penghujung coping aku ni haa...
Tapi pelik! kaki tak ase letih pong sebab aku dok area tu jek..
Kalo jalan luar mayb la letih kot cuma letih tangan r dok menjinjing beg2 plastik yang berat2 belaka..

SELAMAT JALAN ORG KUANTAN...
SELAMAT TINGGAL NILAI
Akan ku pergi lagi kesana bila wit simpanan aku mencecah sploh ribu sebab aku nak coping sakan.. dan pada tika itu aku pasti membawa lori agar senang barang2 coping aku kan ku humban ke belakang lori ajek muahahahaha

Lenanye mereka tido..
Ha baru tau penattt..
Ibu nak lena gak tapi sian kat Abah yang drive sorang2 so try r borak2 sket dalam pada tu terlelap jugak hahahahaha

Wehh bagi aku tips camne dok dalam keta tak tido..
Aku ni masuk jek keta trus nak terlelap, cam ade jampi serapah plak asai masuk keta ngantuk..
Tu pasai aku tak reti nak drive jauh2 sebab aku cukup senang melelapkan mata dalam keta huhuhu..
Stakat beli jajan tu slalu ngat la penuh keta tu tapi still tak menjadik gak huhuhu

post signature

2 luvbites:

atty's said...

salam ena..ko pgi nilai .kan nak roger2 aku .leh jumpa..huhuuh..

Lina said...

xper kita kumpul duit dulu n then kite g nak x