::Followers::

::Click Me::

::Click Me::

Wednesday, August 20, 2008

Susu mana elok?

Semalam....si Adik Eiqa menangis meraung2 sebab nak yak...Aduhaiii siannye aku ase.. Dia memang dari kecik susah nak yak..Dia ske tahan dari teran..puas dah aku cuba ajar dia.. Tapi kali ni sejak aku tukar susu ni.. nampak lagi truk... Wat plak si Kakak Eisya lagila.. Slama ni tak penah nanes bile nak yak tapi sjak tukar susu tetiba menangis... Susu yang dibeli ade lagi 2 paket so nak taknak terpaksa la jugak kitaowang carik susu len...

Abah tengah mencari dan memikir susu mana yang sesuwei utk dak2 ni...

Sambil Ibu menantikan Abah memikir susu mana yang patut dibeli...kiter posing dulu ye adik ihiks... Adik yang kelesuan baru pas yak...Sian dia huhuhu

Kakak yang mengajuk pasai ape ntah...
Biarkan dia muahahahaha..
Kijam tak Ibu ihiks..

Dulu masa drang kecik dulu...aku beli susu Lactogen...
Pastu besar sket aku tukar ke Dumex..
Memang dari dulu owang kata Dumex ni leh wat dak2 sembelit tapi si Kakak ok jek cuma Adik jek la tak brape ok tapi aku truskan jugak...
Sampaila satu ketika Dumex ni dari berbelas hengget nek sampai berpuluh hengget so aku pun tukar susu len plak...

Susu Fernleaf ni memang murah la..
Kalo SALE dapat dalam RM16.99 tapi kalo harga biasa dalam RM19++
Bila aku beli susu ni, si Kakak Eisya awal2 kata best giler susu ni..lagi best dari susu Dumex sebab susu ni manis.. Bile dah best tu..seari dalam 10x jugak dia togok susu tu aduhaiii...lagi muflis la Abah dan Ibu ko ni anak oiiiii.....
Pastu dia trase nak campo ngan milo.. alang2 camtu bek aku beli perisa coklatkan..
Pas jek aku tukar perisa coklat, mulala sembelit si Kakak Eisya n si Adik Eiqa..
Bukan sket2 tapi truk..sampai nanes raung2.. berhari2 nak bg kuar dia nye yak..
Aduhaiii... siannye la...
Takleh jadik ni...
B, jom kiter tuko susu jommm!!!!

Cari punye cari akhirnye kitaowang pilih susu Dutch Lady ni..
Mahal la sket kan dalam RM23++...
Takpela..asaikan dak2 ni dah tak bermasalah tapi... takle komen awal2 lagik cuz baru stat semalam..
Penerimaan dowang memula togok susu tu hehehehe tak bape berkenan..
Tu yang aku ske sebab drang takla laju ngat mintak susu nanti hehehe

5 luvbites:

Ayen said...

abg min ckp milo/coklat mmg blh buat taik keras...so die syor bykkan minum oren ataupun yoget.

Azlina Binti Mohamed Yasin said...

Anak aku pun minum dutch lady gak yg perisa madu. So far takde ape2 lar tapi kadang2 taiknye keras gak. Sebelum tukar ke dutch lady anak aku minum ammum. Memang bagus susu tu tapi harganya mak aii... tu sebab tuko susu tu. Kakak ipar aku pun cakap banyakkan minum oren sunquick tu. Lepas tu vitagen pun elok gak.

atty's said...

fir pun okeh je minum dumex dari kecik..sampai lor nie..
skrg minum dumex coklat

chuya @ mama mimi3 said...

my gurls minum both dugro @ dutch lady coklat.. kira ikut mana ader stok atau mana ader sale.. tapi first choice dugro coklat.. cuma skang ni takder stok ar...

nurul said...

siannye ur daughter nak poo-poo... ;) takde cadangan la cos tak kawin lagi...