::Followers::

::Click Me::

::Click Me::

Thursday, September 3, 2009

Bilala leh poser?

Ekcelikan kowang, aku dah abis darah nifas di ari ke-8.. kejap kan?
Aku pun terkujat tapi tetiba musykil...
Bole ke aku poser? sedangkan aku dalam pantang n berpantang kan 44hari so bole ke aku pose dalam berpantang?
musykil...musykil..
tanyela beberapa owang yang teror bab2 ni belaka kan...
upanye aku leh pose wehhh alhamdulillah.. tak perlu aku nak ganti poser sampai sebulan kan kan kan...
So aku ingat aku nekad la nak poser dalam minggu ni...sebab nak poser trus time tu masih tak baper larat sebab badan aku pun masih lemah..
Aku takut kang aku poser kang, mulala pengsan plak.. tak cukup tenaga dalam badan ni ha...
Elok dalam 4ari lagi aku plan nak pose.. aikkkkk tetiba darah haid aku plak kuar aduhaaaaaaaaaaaiiii..
Musnah belaka plan....
So skang ni aku masih menunggu 'ia' abis.. tak sabar aku nak poser..
Abis kurang ganti poser sparuh Ramadhan jek dah kira ok dari ganti sbulan kan..
Almaklumla, aku ni culas sket bab2 ganti poser ni huhuhuhu tapi asenye kalo dah keje kat opis baru ni, no hal kot kalo bab ganti2 poser ni ihiks...

Nak tau perkembangan aku dan Baby?
Baby dah BEBAS dari kunen..alhamdulillah...
Kuat tol dia menyusu, kekadang susah tol nak wat keje sebab dia ske 'bergayut' jek..
tu mintak hubby belikan puting tapi hubby tak kasi plak uhuks...
Aku? aku pun ok gak cuma tak bape kuat lagi la..
Masih ase sakit di belahan tersebut, biasalah.. czer ni mana ade yang cepat baikkan tapi kalo amalkan makan ikan haruan, memang cepat..
Aku tak amalkan sebab rasa geli plak tengok ikan tu huhuhu walhal dulu ok jek..
Nak stat makan jamu n pil haruan tu, nak genapkan sbulan dulu baru aku nak stat.. tu pun musykil takut effect pada Baby..
Jalan pun masih slow2 lagi...
Aku takle dok lelama malah take berdiri lama gak.. cepat ase letih n sakit pinggang..
Nak baring slalu? ishhh tak kose aku.. banyak mende nak wat kat umah ni tapi idakla aku wat keje berat2.. Yang aku ase leh wat, aku wat...
Tapi yang pasti, aku windu nak memblogwalking kat blog2 kowang tapi tak berkesempatan... almaklumla nak wat entry2 ni pun kena tunggu dak2 tu tido dulu kalo idak, susah tol nak wat blog.. kena bratur nak pakai laptop ni malah kalo kiter men pun, drang sebok ganggu.. Ibu nak karang ayat pun susah huhuhuhu
Nanti ade masa aku blogwalking kat blog2 kowang ye...
Jaga diri kowang bebaik...


post signature

3 luvbites:

sI tEDI said...

boleh ek??

oklah tu. x perlu nak ganti lama2. tapi jangan sampai memudaratkan diri,

Nurulhuda|Adlie said...

selamat hari jadi.. :)

aih mcm2 darah keluar ha, hehe...

take care..

MisZrOxZy said...

congrat coz dpt baby baru n hapey brthday.hope bahagia salu..