::Followers::

::Click Me::

::Click Me::

Sunday, September 13, 2009

Genap Sebulan

~ 13 September 2009

Alhamdulillah, kini genap sebulan usia Baby malah aku berpantang (pantangla sangat ekekeke)
Sekejap je masa berlalu kan...
Walhal masih rasa serun lagi masa di czer...
Ermmm kowang nak tau tak pengalaman terakhir aku di czer?
Meh aku cite meh..kalo takmo baca sila tukar ke blog owang len ek ihiks...
Stat dari aku masuk wad pada 12 Ogos tu..
aku paling serun bab cocok kat tangan ni ha..
Ade jek yang tak kena... yelah, ade yang wat elok, tak sakitla kite tapi ade yang wat ikut dan dia jek, mak aiiii mau bengkak salur darah kiter weh..
Dan nasib aku malang sket, aku kena ngan doktor yang menyocok ikut lebih kurang membuatkan berdenyut2 sakitnye... Aku takle nak gerak2 kan tangan malah bengkok tangan pun sakit membuatkan aku nak mandi pun susah, petah lagi pegang itu ini..
Memula tu nak biarkan jek sebab serun woooo dibuatkan dia tanggal dan cocok ditempat len plak, memang takutttttt so bertahan je la...
alik2 dah tak tahan sangat sebab berdenyut2, sampai ase nak demam pun ade...
So dalam kul 2 pagi tu aku jumpa nurse dan btau aku sakit, tak tahan dah..
Dia pun tengok memang bengkak tapi dia tanye bole tido tak
aku jawab tido gitu2 la..
So dia kata kalo sampai takle tido baru dia cocok len, sebab pagi esok aku dah nak masuk OT, dalam OT tu nanti dia akan cocok lagi so dia sian kat aku plak..
Nak taknak aku kena bertahan sampai ke pagi esok huhhu..
Ha ni muka pucat aku..punyela hodohkan...
Bosan gileeee, napela takde TV kan, kalo idak leh tgk TV ahaks...
Dok spital biasala, krojenye tidoo jek wat plak aku tak perlu cek bawah..

Bile kompem aku kena bedah pagi esok, malam tu dah suh aku pose..
Mak aiii punyela lapo, ase nak ngunyap sokmo ahaks..

Ok..ni alkisah aku dalam bilik OT..
Masa aku ditolak ke bilik OT, hubby aku lambat plak mai sebab dia dikenakan sain satu borang lagi then baru aku leh masuk..
Ade salah sorang doktor pompuan tu punyela tak sabo, takle nak tunggu 5minit, dia suh aku ditolak balik ke wad sebab lambat sangat...
Nak je aku jawab masa tu
dah tu yang belaka mende dah cocok, salur air kencing dah dimasuk dan aku dah telan air pahit tu, nak kira camne.. bole aku tak buat dah pastu?
tapi aku sabo jela sebab takut kang dia buat gitu2 je kat aku dalam bilik OT kan..
Melibatkan nyawa aku gak tu... dalam ati punyela berdoa sakan hubby aku sampai cepat..
Alhamdulillah, mujur la hubby aku sampai jua
Bile dah sain tu, barula aku masuk bilik OT...

Dalam bilik OT, pas aku kena bius kat tulang blakang, trus drang stat belah aku..
Masa drang belah tu, drang dah kecoh2 kata bleeding.. Baby masa tu tak kuar lagi...
Disebabkan dah lama cuba wat tapi still darah banyak kuar, drang kol salah sorang doctor.. Wat plak doc tu takde kat spital, kena tunggu plak doc tu sampai spital..
Dalam oada tu, ternganga gitu la prot aku.. sedangkan drang sedap berbual2 siap ketawa sakan lagi.. aku ni punyela cuak takut mati ke ape ke.. patut r aku ase serba tak kena n tak sedap ati jek upanye jadi camni...
Bila doc tu sampai, drang try belah lagi... dan masa nak tarik Baby kuar, salah sorang doc p tekan bawah dada aku, time tu aku ase cam mati idop smula..
Ape taknye... aku jadi sesak napas sampai napas tercungap2...
Bile Baby kuar aku bersyukur ke hadrat Illahi yangmana Baby selamat, tapi cuak gak bila pk kan yang aku ni slamat ke idak...
Masa nak jahit smula belahan tu, darah kembali membuak2 kuar..
Drang siap panggil doc laki plak, sampai 5orang doc pakar krojekan prot aku...
Ha mulala kowang cuak ek.. tadi slambe jek kowang ketawa2.. HUH!!!!
Dalam masa drang cuba cantumkan belahan aku tu, aku tetiba ase pedih n makin pedih..
Pastu ade nurse tanye, 'nape kak?'
aku jawab 'nape makin sakit?'
Pe lagi, masing2 kelam kelibut btau PATIENT SAKIT OI!! PATIENT RASA SAKIT!!!
BIUS BELAKA.. BAGI OKSIGEN...
So dengan pantasnye molot aku ditekup ngan alat penafasan tu..
Tak sampai 10saat aku pun tak sedar pape..
Sedar2 aku dah ade atas katil wad, tu pun masih mamai...
Kalo nak tau bape lama aku dalam bilik OT...klik la
SINI

Dan tika ini aku hanya mampu tengok Baby di kejauhan, tu pun masih samar2 sebab bius masih lom abis suh aku nampak Baby berbayang jek huhuhu
Masa tu memang ase tak puas ati sebab tak nampak muka Baby btol2...
Dulu punyela ske kalo dok atas katil, leh kencing camtu jek ekekek tapi bile tak dapat tgk Baby, tula yang geram tu

Dan nak btau gak..dolu2 aku banak pakai baju spital kaler ijo..hodoh!!!
tapi kali ni kaler pinky...truja siotttt..
Wat plak dapat baby girl malah area katil aku, sume baby boy, aku jek baby gurl ahaks..

Tu jela yang sbenar2nye terjadi....
Alhamdulillah..aku masih bernapas lagi...

post signature


7 luvbites:

Nurulhuda|Adlie said...

saya... pengsan~

ikhlas,
huda

hehe..

Lina said...

tahniah lar dah sebulan dah bb n ko berpantang... serun aku baca cite ko nak2 lg part yg ko lama2 rs pedih n sakit tuh... buatlar klu ko x bgtau mesti diorg selamba jer jahit kan

pu3iman said...

hehe..baby girl ke atau mak kpd baby girl ni? salah type rasanya tu :p

Naz-Segalanya disini said...

kak..akk kene minum air pahit apa?masa naz czer tak kene minum pape pun.mana tak habisnya ubat bius tu..dah diorang tggalkan perut akk lelama mcm tu.smpai luper yer time bius bertahan.akk bersalin kat sepital mana.tak ptt sungguh lah

Ayen said...

Syukur Alhamdulillah...

Ena Qaisya said...

nurulhuda
camne ko nak kawen camni huda oii ekekeke

lina
tula pasai lina..bagaikan mati idop smula huhuhu

pu3iman
btol la bb girl yang...
ayat tu menyatakan area tu sume org dpt baby boy cuma kite je yang dpt baby girl hehehe

naz
masa memula akk banak thn 2003 takde gak minum ayo pahit tu tp masa thn 2005 dan skang ni mmg ade.. spital gomen di Kuantan dik uhuks...

Ayen
sob..sob..sob.. tak kiz n wish tenkiu pong...slalu camtu..HUH!!!

Farasela said...

baca n3 nie cam takut je...cemas2...kalu sy suh dok bius sampai abis...hehehe...takut laks...sbb setakat nie sayer beranak normal, x mcm akak citer...hehehe...