::Followers::

::Click Me::

::Click Me::

Tuesday, September 8, 2009

Menu Ari Nie

Menu aku kali ni adalah AGAR-AGAR SANTAN dan NASI AYAM
Pestaim wat nasi ayam wehh..berdebar ase takut tak jadi ahaks...
Memula ingat nak wat yang jenis susah sket, yang jenis tumis2 punye tapi disebabkan bahan2 lambat sampai so terpaksa wat yang simple jek tapi yang pastinye menjadi udah.. len cara jangan dikira sangat ahaks...
Nie agar2 yang aku wat..
Ekceli aku penah wat agar-agar santan perisa pandan tapi kali ni pestaim aku wat agar-agar santan perisa gula melaka ni..
yang tak bestnye tak menjadi huhuhu
Bukan tak jadi pe, layer santan lebih tebal dari layer gula melaka uhuks..
Ase dia dah best dah, cukup manis dan lemak tapi tu la, layer je tak sepadan...
sedey la gak huhuhu
Nie plak nasi ayam..
Aduhai, lupa plak nak snap nasinye tapi nasi ayam aku kaler kunen, Kakak kata cam nasi pulut kunen, ampeh tol ahaks... tapi ok gak asenye...
Ayam tu bukan hangus tau tapi aku perap ngan kicap dan madu, bila goreng tu jadi kaler gitu...

Puas ati bila wat sendiri..
Memang letih giler sampai ase nak demam sebab lenguh kaki n sakit tempat czer tu tapi kuatkan diri..
Kalo aku wat lemah, mesti truk tapi alhamdulillah..takde pape pun yang berlaku...


post signature


2 luvbites:

Farasela said...

ayooo....manyak sedap ooo...org dlm pantang pon leh msk kaw! kaw!...nasi ayam yg paling menyelerakan...nng rajin msk le akak nie...mcm2 leh...nie le isteri mithali...untung cik abg...

atty's said...

nampak sedap je nasi ayam tu ena..