::Followers::

::Click Me::

::Click Me::

Wednesday, March 3, 2010

Blogger's Family Day 2010

Disebabkan aku banyak wat auto publish so n3 ni terpaksala menunggu gilirannye...
Memang agak lambat tapi takpela kan kan kan

Untuk kali pertamanya aku menghadirkan diri ke blogger family day yang diadakan di Taman Tasik Perdana...
Mujur ade Lina kalo idak kompemmmmm aku kaku jek.. Aku tengok hubby aku lagi sporting heheheh
Sorry ye kengkawan blog, bukan sombong maupun takmo tego tapi aku segaaannnn sesangat sebab kebanyakan blogger yang hadir memang aku tak penah add maupun jenguk blog drang so ramai yang aku tak kenal.. aku lagi la kowang tak kenal kan sebab aku memang blogger baruuuuu sesangat so ampunkan kalo kowang nampak aku sombong yee...
n thanx a lotsss to Lina n my hubby.. without both of u kompem ena ni mati keras ekekeke

Seawal 5.00 pagi kitaorang dah bertolak sebab nak sampai awal almaklumla tak tau jalan ke Taman Tasik Perdana tu.. kalo setakat Taman Titiwangsa tu bole la...


Dalam kul 7.30pagi dah sampai ke Genting Sempah...
Masa ni ingatkan nak isi prot dulu tapi memandangkan masa tak mengizinkan so juz benti skejap jela..
Ase segan plak sume pakai kaler biru beserta ngan keta skali hikhikhik..

Sesampai je KL mak aiiii sesat wehhhh..
dok u-turn 2..3kali area tu tapi terlajak jek, sakit ati dibuatnye..
Dari leh sampai sblom kul 9 jadi 9lebih..
Aku dok pk sia2 datang ni sebab tak dpt no lucky draw n amik gambo ramai2 sobsobsob...
Akhirnye sampai jua tu pun dah kol puan pengetua Suziey 2x..

inilah banner yang telah mamatisya menangi sebab dia wat deco banner ni..
Nampak simple tapi menarik taw...
masa masuk ke tasik perdana tu, nampak r banner ni, punyela excited sebab akhirnye sampai jua.. ase nak lompat2..
Wat plak banyak playground kat situ, lagila ske budak2 ni ha...


Bila daftar kitaorang dapat name tag 'ENA QALINSYA' dan lucky draw ni ha...
No pilihan aku yg ade no.4 sume tu, yg takde tu no hubby aku r ihiks...
Tapi tak sangka taw aku dan hubby leh dapat sebab kitaorang ni susah kalo bab2 lucky draw ni hehehe
No anak2 aku tak nek daaaa..sume sipi2..takpela, Ibu dan Abah dah banyak pulun pezen wahhh macamla banyak sangat ihiks..

Nie plak doorgift untuk blogger dan anak2...
Bijak..bijak kasi kipas sebab cuaca masa tu panas terik, tak tertahan rasanye..

Nie dia keadaan team blue blogger's yang masing2 mencari port membentangkan tikar untuk landing..

kitaorang pun cari gak port alhamdulillah dapat pun tak jauh dari org sebab banyak gak tempat redup cuma ade kerengga, tak sanggupppp nak kena geget ngn kerengga tu huhuhu

Oh ni bukan berjalan2 yo...
ni membawa anak2 p 'wiwi' sebelom acara bermula, kalo idak time kita tgh kusyuk2 kang, drangs ebok nak mintak wiwi kan...

Acara pertama adalah MAKAAANNNNNN..........
aku hanya mampu mengekor Lina dan Lina r banyak amikkan aku makanan sebab aku tak dapat nak ke depan almaklumla ramai yang lapo2 belaka...

Dah dapat makanan pe lagi, melantak le..
tapi makan yang biasa2 ajorkkkk... yang heavy2 awal2 dah abis so makan jela untuk alas prot, yang penting anak2 tu yg makan..

Oh ya. ni dia exchange prezie yang dibawa oleh setiap blogger's dan juga prezie2 untuk para pemenang games maupun lucky draw...

Masa ni dengar emcee 'MOMGUESS' sedang berkata2...
Ske loghat nogori nye...

Clown pun ade...
Kakak dari takut jadi tak takut, asik mintak belon jek, nek segan Abahnye dah hehehe

Ha comei tak Mahkota Belon ni haaa...
Dalam panas2 tu mujur Kakak dan Adik tak wat pangai, mayb clown turut menghiburkan tu yg drang ske tu...

Masa ni tengah tunggu nama yang dipanggil untuk exchange prezie..
Punyela lambat nama aku ke 'udara'..aku ase org yang ke 3..4 last baru nama aku muncul
Tu pun segan giler nak introducekan diri..
Tapi aku ase org tak dengar n tak pasan pun bila aku introducekan diri sebab masa tu org dah concentrate ke len hehehe ok jugak kalo idak mau pitam aku hahahah...

Alhamdulillah aku dapat prezie from ibuani...
thanx ibuani, cantek prezienye.. 4 in 1 lagik...

prezie aku plak kena pada DJ Epoi..
Sory bro.. PEACE NOT WAR ek huhuhuhu

Kakak dan Adik disebalik bamboo

Pastu drang wat games...
Games pertama 'BELON KASIH'
Cukup sporting hubby aku cuz dia yg excited ajak aku men walhal aku malu..
Tapi disebabkan keberiaan dia itew so aku turuti la sebab aku cam tau jek game nye camne

Nampak tak aku ngan hubby?
Aku dilindungi oleh Kakak, pompom gurl tu bg sokongan kat Ibu dan Abah dia ihiks..
Sayang seribu kali sayang, kitaorang dapat tempat ke-3, okla dari tak dapat pape kan...

dlm skodeng2 page orang yg update tang blogger family day ni akhirnye aku dapat jua gambar aku yang sedang bermain 'belon kasih'..
ha koo!!! terkangkang aku nak menangkap belon tu..
punye la ketaq sluruh badan takut tak dapat tangkap malah tambah segan lagi hehehehe
anyway mintak halal ye amik sesuku gambar2 di atas dalam blog kowang...

Game ke-2 'Makan Pisang'
Yang ni pun hubby aku ajak masuk tapi aku takmo sebab cam tau jugak menan nye camne
Haa kooo mujur aku tak masuk kalo idak truk r kena rodok makan pisang cpt ekekeke

Game ke-2 'Amazing Race'... yang ni pun aku tak masuk..

Akhirnye majlis pun tamat dalam kul 1.00 petang
Alhamdulillah sume berjalan dengan lancar dan sronok skali...
Moga tahun depan kan diadakan lagi blogger family day.. Ase2 kat taman tasik mana la plak ek...

Alahaii kecikla plak gambo ni..
Takpela, janji kowang dah tengok kat blog2 orang yang len kan
Tima kasih pada pihak penganjur cheewaaahhh
Tima kasih pada sume
dan mintak ampun dan maaf sekiranya saya nampak tidak mesra dengan anda..
bukan sombong tapi segan sebab masih baru..
Jeles ngan kowang yang tego menego penuh kemesraan dan berposing2an tapi insyaAllah kalo tahun depan dibuat lagi, saya tidak akan segan2 lagi malah saya akan sediakan prezie yang paling hebat ihiks....

post signature


9 luvbites:

mama tisya said...

tk sempt beramah mesra aritu kn...wah ank2 mu dpt belon style mahkota ye..

jalilah_jy said...

wahhh meriah nyee... akak ajak abg p, jam 10 mahu pula dia... tapi akak dah kepenatan g poco2 kat tasik keramat... balik lepak jer laa nasib bek tak piii... tak tau kena gelombang biruuuuu hehehe

momguess said...

hahahahha
den mmg carca merba kalo cakap
aper pon arap enjoy yer aritu
sory sgt xsompek nk ramah mesra gitu

CuTeMiUt78 said...

ahaaakkss.. hapening giler..
ala ena.. segan2 ko.. still dpt join kan.. best kan bila dpt gather2 camni...

[-suziey-] said...

thanks for joining..sanggup turun dr kuantan...kagum dgn semngt mu itu..hehe..nape la xmask sume game?cik abe dh sporting nk masuk sume game..hikss:p

sori la mase call tu xtau la membantu ke x petunjuk jlan ku..huhu..maklum ler bertalu2 call masuk tnya jln smpai mcm hapal skrip dh..hahahaah..apepn thanks again:)

atty's said...

tak berpeluang kita jumpa ye na..
take care na..lama..tak dgr kabar..

Lina said...

mekasih gak lar bg aku tumpang n jd geng xde lar aku ni cam sorang2

zue @ annaleeya said...

best ko ena pi gather2 gittew... tgk ko smp kangkang baek nak tgkap belon tuh... hahahaha.....

ena... ko organize la gathering kt pantai timur plak.. ko kan pemes... sure aku akan join punye... jd ajk pon bulih... hehehe...

SyuQ said...

ala bestnya... dpt jmp reramai... sy asyik x berpeluang jer. sibuk memanjang...