::Followers::

::Click Me::

::Click Me::

Saturday, November 21, 2009

Makanan Baby

Hehehehe
sejak ade Baby ni asik dok cite pasai dia je kan..
Nak wat camne... anak2 ku sumenye ihiks..
Ok, kali ni nak cite tang makanan Baby plak
Memula dolu2 aku bagi baby minum susu SNOW...
Eh aku ase dah cite tapi takpela, aku cite smula ahaks..
Tu yang badan makin domok tu..
Aku ase sempat 4 tin kot..
Setin dalam 900gm gitu dekat RM50 la gak atau lebih..
Pasu aku tuko ke susu len..
Tak mampu? tak r tak mampu sangat cuma aku pk smula, kang over domok kang Baby aku, mau lenguh aku dan hubby mendukungnye..
Stakat mbamm sket2 bole la

So aku tuko ke susu Dutch Lady..
Standard susu yang diminum oleh Kakak dan Adik..
Alhamdulillah Baby serasi..
Sesetengah baby tak serasi kan..sebab bertuko2 susu

Yang ni plak aku beli untuk tambahan makanan Baby..
Yelah, aku keadang banyak keje umah nak dibuat..
Dia plak jenis nak kita dok ngan dia jek so aku ase kalo aku bagi nestum ni letak dalam susu skali, mau dia kekenyangan lama kan dan tido pun lama tapi silap jugak langkah aku..
Lagi dia kurang minum susu n tak abis minum ade la sebab puting yang aku beli slalu tersumbat almaklumla letak nestum..
Aku plak yang tolong nyotnyot pastu bagi kat Baby tapi tak lancar la minuman Baby tu..
nak beli puting yang lobang X tu, Baby takmo plak..
Dia dah serasi ngan puting jenis 'Doctor Baby' tu..
Kowang tau tak puting tu yang camne?
Alaaa yang kaler kunen tu..
AKu nak tunjuk pun, malas tol nak google..
Lupa plak snap kat umah so kowang wat tau2 jela ek ihiks..

post signature


7 luvbites:

mzira said...

Kak ena. . .nak bg pendpt ler sket.ank2 aku smua pakai puting susu jenama pigeon.lubangnya ok ler juga sbb aku pun bg nestum juga dlm botol n ada ler khas tuk melancarkn bby nyot2. .itu pndpt aku. :D

Diarihatiku1976 said...

takpe... beri je apa-apa pun.. janji serasi... tapikan ...jgn biasakan isap puting.... tak best aarr dia isap puting

CuTeMiUt78 said...

eemmm... ok la kan... sib baik baby ok

Nida said...

Salam..

Bagus ajar anak tukar2 susu ni.. pengalaman saya ler.. anak2 semua memang saya tak ajar pada satu susu jer.. semua susu saya belasah, Alhamdulillah senang.. bila nak kemana2 tak risau bila susu yg selalu anak minum tak dijual di situ.. Tapi bergantung pada anak juga, ada yang tak serasi.

Lina said...

weh ko dah bg nestum ek... patut arr bb ko makin tembam hehehe... aku x tau lg nak bg ke dak ke bb aku mmg dia asik lapo je kan tgk lar dulu

Ena Qalinsya said...

MZIRA
msalah skang dik, bukan pasai lobangnye tp bb dh ske yg jenis doctor baby.. akk tau ade jenis lobang X tu kan..

diarihatiku
dah tu nk bg dia isap pe?

cute
tula pasai..save bajet ahaks

nida
tula pasai, ade yg leh elergik kulit gakkan..

lina
baik ko bg lina tp jgn byk sgt, satu sudu jek dulu..

Eza Syakira said...

mn nk car susu dutch lady yg tin ek? sy cr semua jenis paket