::Followers::

::Click Me::

::Click Me::

Tuesday, November 3, 2009

AWAS!!!!!!

" AMARAN DARI PIHAK POLIS -
BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA --

CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA ( INI BUKAN GURAUAN )
Sedarlah semua! Tolong sebar2kan... ....
Kita berjalan menghampiri tempat parking, membuka kerata dan masuk kedalamnya.
Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur. Bila kita melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang, kita dapati ada kertas yg melekat ditengah2 cermin belakang menghalang pandangan kita.. Jadi kita parking balik kereta, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan kita tadi. Bila anda sampai dibahagian belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu akan keluar dari tempat sembunyinya, masuk kedalam kereta dan memecut pergi.Dia mungkin akan merempuh anda dengan laju semasa mereka melarikan kereta anda. Perasan tak kaum hawa? Saya pasti beg duit kita masih didalam kereta. Jadi sekarang pencuri memperolehi kereta kita, alamat rumah kita, duit kita, dan kunci2 kita. Rumah kita dan kesemua identity kita telah diperolehi!

BERHATI-HATI DENGAN CARA BARU YANG DIGUNAKAN
Jika kita melihat ada kertas melekat pada cermin belakang kita, teruskan memandu. Tanggalkan kertas itu kemudian. Dan bersyukur kerana anda membaca email ini. Saya harap anda akan hantar email ini kepada kawan2 dan keluarga, terutama wanita. Kesemua maklumat peribadi dan pengenalan diri yang berada di beg tangan anda sudah tentu tidak mahu jatuh ketangan orang lain.

ERK! serun plak aku membacanye so kowang berhati2 ye..
Satu lagi, jangan hiasi keta kowang dengan menampakkan pemandu keta tu adalah wanita...


post signature

2 luvbites:

Nida said...

Thanks..info yg berguna terutama bg driver kaum perempuan ni...

Kadang2 kita ambil mudah perkara yg remeh.. terima kasih sekali lagi atas ingatan yg sangat2 berguna ini

leadleedeea said...

setuju ngan pernyataan yg last tuh..jgn nak deko kereta anda ngn bnyk sgt anak2 patung or teddy bears..ok? hehe~!