::Followers::

::Click Me::

::Click Me::

Monday, June 22, 2009

Dijangkiti demam

Ermmm sian kan muka Adik menahan demam..
Aku dah larang dia tido sebelah aku tapi dia degil jugak, siap men plok2 n ciom lagi...
ha nah! dah dijangkiti demam aku..
Aku lom pulih 100% lagik, dia plak demam alahaiiii... camne nak jaga ni huhuhuhu

Keesokan harinye, Adik masih demam...
masih tak bercakap.. windu plak aku ngan keletah molotnye...

Dalam pada tu, slera makan dia adela terbuka sket....

Pas makan..makan..pas makan..makan...
tapi kowang nak tau tak pe yang dia selera sangat makan tu?

Ha! mende alah ni la....
laju jek dia makan aduhaiiii
Kalo makan nasi kan bagussss...

dah abis makan tu, request ngan Abah dia nak tolat plak...
so tu la tolat kegemaran dia...
pulun la satu plastik tapi dek disebabkan demam, trus dia rasa pedas tolat ni, kalo idak dulu wat macam gula manis jek ihiks...
Adik tak baik 100% lagi.... si Kakak plak demammmmmmmmmmm
ADOYAIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
disebabkan aku pun lom perfect lagi baik, Adik pun camtu so aku mintak hubby aku agar bercoti jaga kitaorang...
Tak larat woooooooooooooooo
Kalo aku ni ok takpe, ni tengah sarat..
Dalam MC 4ari tu pun, aku tak wat pape pun...
Kroje baring n tido jekkkkk...
makan pun tak selera...
mana tak tron dekat 2kg huhuhuhu

Kakak kalo demam manja sket..
Ade je la sakitnye...
Sakit pala la... sakit prot la...
Kekadang ilang sabar dibuatnye tapi mujurla Abahnye melayan kemanjaan dia..
Harapkan Ibunye....................Ibu pun nak bermanja gak ekekeke :P

Akhirnye pas 2ari aku tak sentuh nasi, alik2 aku makan nasi berlaukkan ayam goreng dan berkuahkan kicap.. dah tingin sangatkan... tapi pas makan tu pun tekak dah rasa len macam..
dah rasa cam memula peknen dulu, aduhaiii susah tollll
Dan skang, aku anak banak alhamdulillah dah sihat walaupun masih ade sisa bakinye lagi...
Batuk aku lom ilang lagi... Batuk dan selsema Adik pun masih kuat lagi dan sisa baki demam Kakak masih ade
...
Moga2 pasni sihatla kami.................

post signature


4 luvbites:

<< s| tED| >> said...

wah wah wah.. demampun selera makan tetap on ek!!
Selamat hari isnin sis!! :D

MaDihays{Ida} said...

alahai kesiannya la anak beranak demam.. tak pasal asben akk kene jadi nurse..

atty's said...

sian ko na satu anakbank demam.sian tgk akak ngn adik.

aku pun tak sht ar na..jap baik.jap demam..ni tak larat..tp takde keje..aku blogwalking slow2..nak mc..aku takut kena el lak.sbb ramai family aku sakit..kwn sakit..

neezareef said...

SIAN KO 1 FAMILY HA JENGKIT2 DEMAM

SEB BAIK DAH KEBAH EK..