::Followers::

::Click Me::

::Click Me::

Wednesday, June 3, 2009

Udah scan huhuhu...

walaupun ati ku berdub dab dub dab tapi ku gagahkan jua kaki ini melangkah ke kenek tersebut ihiks... poyo jek ayat....
sesampai kat situ, aunty tu tanye aku nak wat scan 2D, 3D atau 4D..
aku pun tak reti sume mende alah tu asaikan pe yang aku scan, nampak kesahihannye dan yang paling penting, nak tengok cacat celanye.....

Ermmmm hubby ku agak truja cuz selama aku peknen dan nak masuk anak ketiga baru pestaim dia tengok aku scan prot... kalo idak memang dia taktau mende alah tu camne..
So kali ni scan guna plak 4D so sume leh tengok dengan jelas terutama rupa baby aku kelak...
Kitaorang dengar degupan jantung baby....
Kitaorang tengok jantung baby berlobang atau idak....
Kitaorang tengok jari jemari baby yang tengah isap jari ihiks....
Kitaorang tengok kaki dan montot baby....
Kitaorang tengok mata, idong dan molot baby, pastikan tak sumbing...
Dan yang paling penting, kitaorang dapat tengok jantina baby ekekekeke....
Aku pun pestaim scan dapat tengok sume ni, kalo idak scan dulu2 kabur je kan..
Pe yang doc tunjuk n kiter tengok pun taktau, pakai hanggukkan kepala jek ekekeke

Tadaaaaaaaaaaaaaa
Nampak tak?
sat ek wat close-up skettt

Haaaaaaa
ni la muka baby aku kelak...
Hubby aku awal2 kata 'cehhh ikut idong Ibu dia lagik' ampehh tolll!!!
Ok pe! kang ikut idong Sarah Raisudin lagi naya pe :P
Leh nampak mata, idong dan molot dollllllll
Sonot woooooooooooooooo
Ase nak menitis airmata tapi tahan...tahannnnn
Yang pasti....... masa scan ni alhamdulillah anak aku sihat dan doc berkali2 kata pp baby aku tembam tapi baby aku kecik sket...
Dan sume cukup sifat...
Pe lagi yang kowang nak tau ni?
hah? jantina? ekekekekeke
jap ek..sabar...sabar....
Pas jek wat scan, kol Kakak..
~ Kakak, Ibu dah tengok baby
~ ye ke?
~ Kakak, geng Kakak jugak la... bole ke?
~ baby gurl ke? Kakak tak kisah...

hehehehe
so kowang dapat tangkap kan jantina baby ku ini hehehehe

Gegirl (cheewaaaaahhh...dan2 pangey baby gegirl... kang tak pasai2 kuar boy, mati aku ekekeke)
Ibu dan Abah bersyukur wujudnye dirimu dalam prot Ibu..
Ibu akui pada mulanya Ibu agak tersentak dengan kehadiranmu sebab Ibu tak merancang pape lagik.. Banyak mende yang Ibu ingin capai dalam idop namun kehadiranmu membuatkan Ibu tak senang duduk.. Bile dirimu makin membesar, Ibu rasa kejam kerana memikirkan dirimu sebegitu dahulu..
Maafkan Ibu ye sayang..
Ibu bahagia akan kehadiranmu..amat bahagia skali..
Ibu dan Abah redha jika dirimu masih gegirl Ibu dan Abah dan bagi Ibu dan Abah, walaupun tingin juga baby boy namun kehadiranmu cukup untuk meriuhkan lagi suasana yang ada dan menambahkan lagi bilangan gegirl dalam idop Ibu..
Moga anak2 pompuan Ibu kelak nanti, rajin tolong Ibu dan Abah, jadi anak2 yang solehah dan hormat orang tua ye sayang..
Tak sabar Ibu dan Abah menanti akan kelahiranmu sayanggg....


post signature


13 luvbites:

neezareef said...

yeyyyy....

akhirnya ko dpt tau gak baby ape...x kesah ler ena..cuba lg...

mane tau tetiba kuar2 boboy..hehe

PerantauSepi1306 said...

syioknye ena.. ada baby lam poyotsss.. hmmmmm dah 10 yrs oredi tau i dun have this experience... it must have been wonderful everytime kan ;D

Y@ZeD@ said...

kakkkkkkk bestnye.!!

kagumnya kann ciptaan TUHAN dgn kemodenan teknologi terkini.. klu dulu mana ada nk nengok bagai camnihh kann?? skg mcm2 boley buat.!!

gegurl pun ok wat.. leh pakai baju akak2 dia yg dah tak muat.. hihii

miEz haNeM said...

salam kak:)
bestnye gi scan:)
doakan yang manis buat akak n family! wut a happy family!

Zanna_MamaBatrice said...

ala bestnyer ena
4D scan...nampak complete hah...
betul arr..dulu2 cam blur2 jer kan bila dok cakap tu kaki, tu montot, tu kepala...hik hik hik

bila ler lagi turn zana nie erk...
best arrrr

takpe...gegirl pun gegirl ler...
janji sihat

zue @ annaleeya said...

xpelah ena gegirl pon, asalkan shat & ckup sifat sudah... Insyaallah, satu hr nnti dptla beby boy tuh...

atty's said...

tape na..laki ke pompuan yg penting ko ade anak..org len lagi yg mengharapkan anak sendiri bethn2 lom ade rejeki..insyallah ade rejeki nanti tu..

ima shhs said...

alhamdulillah...syukur dgn kurnianNYA...amin ya al awwal

Farasela said...

tahniah...kalu dapat baby gurl, jd kwn anak kiter le...nanti diaorg lak wat blog...mcm kiter lak...hehehe...

myle@my said...

waaa..
shuke..shuke...
cam bess jew tgok beby akak...
beby cepat2 kua erk..
hehehe...
kite suke tgok puan peknen...
cumelll giteww..
;))

Ena said...

neeza
ajo aku weh jampi ko leh dpt spasang ekekeke

Akak PS
masih ade pluang utk akk..dun give up my dearest sista...

Aida
tula pasai, akk pun terkedu tgk scan muka bby sdiri... save bajet kalo sama jantina ni ekekeke

Hanem
thanx sayang....

Zanna
masa masih panjang tuu... cpt2 bg adik kat batrice tu ihikss

zue
insyaAllah zue..tingin gak dpt boboy ni

atty
btol tu atty.. aku bersyukur dgn kurniaaNya... asaikan 3S (Selamat, Sihat dan Sempurna)

Ima
thanx Ima

Farasela
hahaha ade gak generasi kiter nnt ek ekekeke

myle@my
baby cpt kuar, nnt aunty amy nak jaga masa Ibu berpantang ekekeke

Amna Faqiha said...

TAK PE NANTI DPT LAGI..KANN ENA,, MANA TAHU MASA DEPAN DPT BOBOY ; SUKEE DPT GEGIRL NIH TAMBAH2 TANG BAJU..ENA LG SONANG DH ADA YG KAKAK2 BERDUA TUU

[yAN!e][pUTraJAya] said...

wah.....
gambar baby....dah nampak muka....

(^_^)kalau ikut muka abah dia...
kena pakai spek mato...heheh