::Followers::

::Click Me::

::Click Me::

Wednesday, July 16, 2008

Alkisah.....

Alkisaaahhhh tayyiiibbbb.... hehehehe... ekceli alkisah ni dah lama berlaku.. dalam ari jumaat lepas tak silap aku le ihiks... syahdu...syahdis...syahdottt sume ade huhuhuhu.... cenggini, alkisahnye dalam 10minit lagi pukul 5.00petang, CC aku kasi aku keje la kan... Keje nya tak banyak mana tapi biler dicampur ngan keje yang tak termasuk dalam list SENARAI TUGAS aku, jadila banyak kan muahahaha... (Syhhhh!!! sape yg tau tu dok diam2 :P ) Tetiba Bos aku pangey CC aku kan.. Then pastukan, sblom CC aku melangkah pergi sempat dia tanye aku 'Ena, surat tu dah siap?' Aku pun jawab 'on the way'..cheewaaahhh walhal tak buat satu habuk pun lagik ahaks... Pastu aku tengok jam dah kul 5.05ptg.. Keje tu baru sparuh aku wat... tetiba datang hasutan syaaaaaiiitaaaannn suh tinggal jek keje tu.. bukan penting sgt..Alik2 ari senin gak dia nak.. So aku ape lagi, cepat2 save pe yg patut, kuarkan disket n shut down pc... Pehtu aku capai handbag n helmet aku n tron ikut tangga.. Tuk..Tak..Tuk..Tak..Tuk..Tak.. bunyi tumit tapak kasut aku.. Sampai jek 2 tangga ke bawah, di mata tangga yang ke-4 (kowang faham tak? tak faham udah :P ) tetiba tumit kasut aku terlekat kat ken baju kurung aku.. Aritu aku pakai baju riau yang ken dia lembut sket.. Kainnye plak jenis berkipas kat blakang tu.. Kalo aku angkat ken kat depan pun, ken kat blakang tu masih melerek.. So pe lagi, biler tumit kasut lekat kat ken blakang tu, aku sepaut2 yang mungkin kat palang tangga tu, tak bg aku jatuh tangga... masa tu kasut aku jangan kirala.. aku sangkakan dah patah dah tumit kasut tu.. Alhamdulillah.. mujur aku tak jatuh sebab kekuatan kepautan aku tu huhuhu.. Cepat2 aku pandang ke atas phieeeewwww...mujur takde org.. bile aku pandang bawah jekk aduhh!!!!! dak laki baru keje kat opis aku, encem plak tu huhuhu.. Dia nampak aku pandang, cpt2 dia pndang ke len huhuhu.. Pehtu dia sempat ckp yang pintu tu kena block, ade org wat keje.. huhuhu terpaksa la aku membontoti dia p nek smula n tron ikut lif atau tangga.. Tron jek trus aku lalu di kaki lima yang ade batu2 blok tu.. Kebetolan kat situ memang tempat parking moto. Tengah aku cuba kaber malu n lemah gemalai berjalan, tetiba langkah aku tersangkut.. Aku cuba tarik kaki aku tapi tak lepas.. Aaa sudah!!! tumit kasut aku plak lekat diantara batu2 blok tu.. ampehh!!!! Nak taknak aku terpaksa tunduk n masa aku tunduk tu, ade mamat encem btol2 depan aku (opis len plak ni) siap tanye atau perli aku pun tak tau lee... 'tumit kasut lekat?' huhuhu.. aku pun ngan slambe jawab 'a'ah, lekatla plak' huwaaaaaaaaaa...ase nak nyorok muka dalam ken jek uhuks... So dengan keterpaksaan, terpaksa aku mencabut dulu kaki ku yang tersarung di kasut, menarik kasut tersebut dan menyarung kembali kaki ku di kasut tu huhuhu.. ampeh!! ampehh!!! ni namanye 'SUDAH JATUH TANGGA, TERLEKAT TUMIT KASUT' plak huhuhuhu.. Balik jek umah, peksa2 ghupanye tapak tumit kasut aku dah tercabut.. Keesokannya p carik tokang wat kasut utk tampal tapak tumit kasut aku, sume kata susah sebab tumit kasut aku jenis berskru huhuhu.. Pesal malang sangat ni.. Mujurla ade sorang tokang kasut tu nak cuba gak wat dengan inisiatif dia sndiri.. Alhamdulillahhhh... Malangnye lahaaaii.. Kesimpulannya, jangan ikut kata syaiitaaannn.. muaahahah (syaitan yg dipersalahkan walhal salah diri sndiri ahaks)

1 luvbites:

Azlina Binti Mohamed Yasin said...

Alamak!!! Ruginya aku tak ada masa tu kalo tidak bole tumpang gelak sama hehehe...