::Followers::

::Click Me::

::Click Me::

Thursday, October 15, 2009

Baby kena cocok

Sambungan dari Baby dah 2 bulan tu..........

Petang tu hubby balik awal sket sebab kitaorang nak bawak Baby cocok...
Mujur kenek tak bape ramai orang tapi biasala serbis so slow huhuhu

Eh! tu bukan aku ek...

Nie aku wif tudung pelangi baru ekeke..
Ok tak?
Ceh! asai pakai je tanye ok ke tak kan..bosan plak
Masa pakai ni pun serun2 gak cuz manalah tau kot2 ade plak orang sama pakai ngan aku, mau lari aku kat situ..maluuuuuuuuuuuuuuu hehehehe

sblom cocok, harussssssss nyenyakkan Baby dahulu sebab kalo dia kena cocok tengah tdo, idakla menjerit sangat kan ..
Bleh caya ke fakta camtu?
Slalunye anak2 aku camtu le..taktau la plak anak2 orang len kan

Dan seperti biasa, Abah yang bawa Baby masuk dalam..
Patutnye tika ni aku leh je wat kan..
Yelaaa...time ni cuma suh bukak baju then timbang... pas pada tu baru la aku past kat hubby aku bila nak cocok kan tapi takpela, alang2 hubby aku leh wat, aku serah segalanya jela ekekeke...

Dan kini telah tiba masanye Baby nak cocok..
Jom..jom lari balik pintu...
Nurse dan dak2 praktikal kat situ dah sengeh2 tengok aku..
ahhh dulik... aku tak sanggup nak tengok Baby disakiti huhuhu
Kakak memula eksyen dok sbelah Abah pun lari ikut aku hahaha
Baby nanes jap jek..

Nak tau bape berat Baby?
flashback jap...
~ Sblom lahir dianggar dalam 2.4-2.6kg
~ Lahir 2.98kg...
~ Bile kena kunen tron ke 2.7kg
~ Usia sebulan 3.5kg
~ Masa bawak p kenek susah yak (1 1/5) 4kg
dan kiniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
di usia 2bulan Baby telah memiliki berat sebanyaaaaaaaaaaaakkkkkk
5kggggggggggggggggggggggggggg
(cehh! org len lagi berat, tak heran pong)
(eh! ikut aku r..anak aku :P)
tetiba emosional sendiri ekekeke

SNOW punye penangan ihiks...
Kecik2 montel comel la tapi bile dah besar, aku kasi maintain r badan dia tu...cehhh bole ke idak la tu ihiks...

Balik je umah trus bagi obat demam dan alhamdulillahhhhh Baby tak demam pun....cuma malam tu Baby buat hal..
mentang2 dia tau Ibu dia nak keje ari esoknye..dia bantai uu..ek..uu...ek sampai kul 3pg...
Susu dah dua botol.. susu aku pun dah abis kempis but still tak tdo n merengek...
Asai dah tdo bile totop lampu tetiba menangis aduhaiii..
Alik2 kul 2pagi Ibu men agah2 ngan Baby walaupun mata separuh buka...
Kul 5pg Ibu dan Abah dah bangun bersiap2 untuk anto Baby kul 6pg tu umah mentua dan trus ke tempat keje.. Ibu drop Abah dulu ke opis then Ibu drive plak ke opis Ibu..
Sambil tunggu pintu buka, Ibu penuhi masa lapang Ibu dengan membaca novel tapi kalo cermin keta Ibu di tinted gelap gulita, mau Ibu belasah tdo.. ngantuk woooooooooo
Itulah rutin Ibu dan Abah di pagi ari sejak ade Baby huhuhu
Penangan anak yang terakhir...
Ibu dan Abah redha...

Di tempat keje, Ibu jadi windu giler kat Baby..
Selama 2bulan Ibu dok kuluk kilik ngan Baby tetiba arini Baby takde ngan Ibu..
Ibu windu Baby huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


post signature


1 luvbites:

neezareef said...

ko sama ngn aku klu pkai tudung gitu msti toleh kanan kiri takut ade tersama..mmg ar takpe kan tp cam segan sndiri kan..kah kah kah..

wah baby sehat nih...ala klu baby lg ni x kesah berat dia byk sbb nnti ade 1 ketika dia lasak tu kan nnti dia maintain je kan..

jgn obes udah la.........aku pn x sanggup