::Followers::

::Click Me::

::Click Me::

Thursday, October 1, 2009

Susah nak yak

Sedey tol ngan nasib aku huhuhu
Dahla memory card henpon rosak, bateri kamera pun tetiba mengelembung huwaaaaaaaaaaaaa
memang nak suh aku benti jadi blogger yang tegar ni uhuks..
akhirnye disebabkan banyak yang nak dientrykan, terpaksa la pinjam yang hubby aku nye henpon... Tu pun entry2 yang baru r, yang lama punye ade dalam memory card tu huhuhu

Nie nak cite tang dak cute ni ha...
Dah ompek ari dia tak yak..
Kita ni org dewasa tak yak seari pun dah sakit pala kan so camne la ngan budak2 kan..
Disebabkan anak2 aku yang 2 orang tu tak penah alaminya so kali ni membuatkan aku gabra sket...
Ke disebabkan susu yang aku kasi ataupun atas pemakanan aku?
konpius gak weh..

So aku bawak la Baby ke kenek PAKAR..
bukan pe, kalo aku bawak ke kenek biasa, takut aku masih dalam kemusykilan lagi so better aku bawak ke pakar trus atleast nanti puas ati sket
Mujur tak ramai orang tapi slow sket serbisnye huhuhu

Memula Adik badmood tapi bila nampak menan trus ceria ihiks..

Ok keputusannya...doc kata BIASA..
Aikk..biasa? dia siap korek montot Baby ngan korek tinger tu n dalam masa 15saat kuar r yak Baby.. KUNING!
Dalam pada tu doc kata 'ha tgk! cantek t**k dia'
Terpikir aku seketika, 't**k pun leh cantek ek ish..ish..ish...'
Pehtu doc kata ade satu kes tu, 18ari skali yak pun ade...
lor ye ke? aku ingat aku dh truk upanye ade lagi truk..
So doc kata takyah obat n biarkan Baby yak dengan sendirinya..
Hmmmm takpela asalkan Baby sihat..jangan mudaratkan diri dia udah..
kalo idak AKU SAMAN DOC tu

post signature


5 luvbites:

leadleedeea said...

uih kalau lead pon gabra kak...hehehee~!! lead cepat panik kalau pasal baby...huhu~!

@e_da said...

salam kenal.. sama ngan baby saya paling lama 7 hari dia baru yak.. risau gilerr.. tp bila kawan bgtau anak dia 2 minggu tak yak then doc kata takpe baru lega.. tp sekali yak tu punyala banyak kan...

neezareef said...

mmg ade sesetengah baby tu susah berak..tp x leh amek ringan gak kdg ade kaitan dgn usus sempit bagai..ade member aku tu smpai anaknye dekat setahun susah berak..kena gak refer pakar klu perlu kena wat pembedahan usus

Fara said...

kalu sayer, baby x berak 4 hari pon risau...doc korek buntot anak akak?sian baby...ok ke camtu?bleh yek?x penah lak tau..

Ena Qalinsya said...

lead
takde sape yg tak panik kalo anak sakit huhuhu

ae_da
btol..btol..btol..skali yak punyela berlambak2 sampai kuar air lg..sampai bocor lagi.. harap2 takde pape AMIN..

neeza
tu pasai aku bawak p jmp pakar za n pakar dh ckp cmtu..gpun skang ni Baby 3..4ari skali yak, alhamdulillah...

fara
idakla korek trus dik.. dia isi la baby oil then korek sket jek, t**k kuar dgn sendirinye....