::Followers::

::Click Me::

::Click Me::

Wednesday, May 13, 2009

Celebrate besday mek

Disebabkan semalam besday mak mentua aku, so kitaowang decide nak banjer makan..
target satu family jek, alik2 ade lagik 2 family nak join..
tu dah kira baguss... kecoh sket suasana kan...
So kedai makan yang kitaowang pilih adalah Sri Affa

Disebabkan mek dan 2 family lagik lambat sampai so aku sefamily order r dulu..
lapooo wehhhh.. baby dah dok meloncat2 dalam prot ni huhuhu
so pilihan aku pastinye Nasi Ayam..
Nasi Ayam dia best tapi dek kerana sejuk sangat suasana (walaupun badan aku tetap hangat) sampai beku kuah kicap dia kat atas ayam tu huhuhu

Nie plak air bandung spesel...
aku ase yang speselnye sebab dia ala-ala ABC..
Ramuan dalam tu sume bahan2 ABC..tu la speselnye kot...



Mak aku plak seperti biasa kalo makan kat sini pastinye order steamboat...
Yang siannye, takde sape nak 'teman' dia makan sebab aku ngan hubby tak ske steamboat huhuhu

Mak aku sedang menantikan air menggelegak untuk memasukkan bahan2 steamboat...

Nape muka aku camtu?
sebab tengah menahan geram dek pangai Adik..
grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
ase nak jadi HULK malam tu.. ske wat pangai tau dak kecik tu..
belasah baru tau huh!
masa tu Nasi Ayam aku sampai dulu so tu yang sampai beku kicap tu dok nunggu makanan orang len sampai n mek dan 2family lagi sampai huhuhu...

Hubby aku yang terketar2 nak masukkan bahan2 dalam periuk ihiks...
Almaklumla, mende alah tu panas, dia plak tak makan mende2 tu so taktau nak masukkan pe..
ikutkan dia nak tuang jek belaka tapi mak aku jek makan so takkan nak pulun sume kan

Akhirnye mek dan 2 family pun sampai...
ALhamdulillah, selama ni steamboat tu terbuang camtu jek lebihan dia... paling tidakpun tapau bawak balik tapi terbuang gak la...
Tapi kali ni, mek dan family len bedal sampai abis..
Ikutkan steamboat ni leh makan untuk 2orang tapi aku tengok beberapa orang makan kira banyakla jugak bahan2 steamboat ni..

Apsal masing2 wat muka sememeh ni..
Bile adik badik hubby aku berkumpul, pasti kecoh almaklumla masing2 dok sakat terutama si abang hubby aku yang berbaju biru tu.. Kuat tol sakatnye..
Abis kuat adik badik dorang hanya ketawa jek, nak lawan lebih2..lelaki sulung so sabo je la..
kalo yang ase nak balas sakat dia, balas jek ihiks...
tapi paling best dok dalam family hubby aku ni sebab kecoh camni la.. penuh ngan gurau senda cuma aku seperti biasa, tompang ketawa jek la.. nak aku bercakap skali huhuhu aku kan penyegan.. gpun dah biasa dok dalam family yang tak ramai ahli keluarga so senyap je la ihiks..

Aku dan Kakak nak interprem gak...
Kakak dari order Mee Mamak alik2 bedal Nasi Ayam Ibu.. dah tak cukup Ibu huhuhuhu

Serupa tak muka mak dan mek aku? heheheh
anyway SELAMAT ARI IBU buat kedua2nye..
SELAMAT ARIJADI buat MEK..
tengah tu ipar aku yang baru pas operate apendik..
ade gak pengikut hubby aku..ya salammm...

Try la kowang makan kat sini bg warga Kuantan la.. wagra luar pun ok gak..
ramai gak orang kat sini..
servisnye tak cepat dan tak lambat.. kalo ramai orang, lambat la sket..



post signature


2 luvbites:

LoVEaQshA said...

Wah mkn steambot tue,sdp wooooo....
Btl kak kita smla adk beradik 2jer ank bgsu plak,mmg zura nie bsg suka bckp n lau ckp terjerit2 camla org pkak tp lau ngan yg xbase zura nie pndiam taw..
Cam blh hubby mmg zura kuren ckp walhal zurala hntu ckp xmcm segan plak..hehe
I nie kn "Wanita Melayu Terlast"

Ayen said...

Ulasan utk gambo bwh skali tu ingatkan nak kate pil viagra ok jgk,rupe2nye 'warga'.ekekeke...