::Followers::

::Click Me::

::Click Me::

Thursday, December 10, 2009

Banjir..

Ok kali ni aku nak tunjuk area umah aku yang banjir..
Umah aku tak banjir tapi area jela yang banjir..
Jom..Jom.. kiter tengok..
ok..ni longkang besar yang penuh ngan air..
masa ni dah surut dah, kalo idak sampai atas jalan..

nie plak umah kampung blakang perumahan aku..
Dalam banjir2 tu, ade gak kenduri kawen yang drang wat ish..ish..ish..
nape la tak cari tarikh len, best ek tawen time ujan n banjir? hikhikhik..

nie plak perumahan aku..
ni umah asal aku sblom di renovatekan jadi bentuk len ihiks..
umah depan ni memang banjir slalu..
ujan biasa pun banjir gak..
sian plak asik dok clearkan umah..
mujurla umah aku tak kena, kalo idak letih woooooooo

Alhamdulillah... ujan dah reda..
tak lebat cam dulu lagik..
baju2 pun banyak dah kering tapi huhuhuhu bab lipat tu yang susahnye tu..
dah cam gunung dah uhuks

post signature

8 luvbites:

zai kulim said...

salam...

Jom jom contest nie..mana tau leh dpt rm free..
senang jer copy entry yg ader kat link http://zaikulim.blogspot.com/2009/12/contest-hidup-berani-untuk-gagal.html

dan paste kat blog nie dan linkkan entry korang kat http://denaihati.blogspot.com/2009/12/contest-hidup-berani-untuk-gagal.html

mudah jer...

dah buat bagitau zai erk...

tq

LoVEaQshA said...

erm betul la kak,ms zura g kuantn sbtu lpas tgk byk tmpt bnjir..!~

Smpkan zura gtau ayh jgn lalu kt ctu takut nti kete kna benam air,da la xgeti berenang..~!

Ari sabtu kn mmg ujan jer jtp sib baik ahd ms kduri cuaca elok..!~
da soh ank spupu cmpk bju ats bumbung..hehe

suhaila-ab said...

tu banjir manja2 tu...

Emy Omar said...

Banjir ker?mujur tak teruk ye..tu la time2 musim tengkujuh ni la banyak kenduri kendara kan..nak buat camne hujung tahun cuti sekolah..hujung tahun gak la time hujan

ibu emy efy eqy said...

kecian kat mangsa2 banjirkan.

yang penatnya masa nak basuh umah nanti. tentu penuh dgn lumpur.

FIESYAH said...

kadang tu kite lak yg naik resah, kalo time2 banjir ni ade kenduri kawen...kesian mak & bapak pengantin...pengantin sok ar sejuk2..he...he....

achee_b165 said...

siannya... dlu umah lama p'na kt kg slalu kena, bleh kata every year la..lotih oo mengangkut brg...
skrg idok dah lepas dah pindah atas bukit.. hehe..

luasnya tanah kwsn perumahan akak tu.. syok tuh bercucuk tanam...

Hajah Nafisah bt. Haji Md. Noor said...

Salam. tak main air ke... Mesti seronok. Teringat masa blk kg kat Kelantan dulu..