::Followers::

::Click Me::

::Click Me::

Tuesday, December 29, 2009

Bongok btoll!!

Kowang baca tak paper tang kisah ni?
Jumpa bayi dalam air yg kepalanye dah hancur dan tali pusat masih ada..
Bongok + bodoh + (&*(^%$%$(*_)* kan!!!!!
Nape la drang ni camni kan..
Otak takde ke?
Kalo ko taknak, ko balut elok2 bayi tu then ko letak dalam surau/masjid..
Ko letak depan umah orang di tempat yang teduh..
Ko jangan la men buang2 camni.
Ko bunuh bayi tu camni..
Dasar tolol btol ko ni kan..
Ko tau syiokk ko jek kan.. bila dia dah lahir kat dunia ni, ko leh lupakan dia kan..
Aku doakan sape2 yang buang malah bunuh bayi dia moga idop ko tak tenang sampai ke hayat ko..
Cilakak toll!!!
Aku ase sebak sangat membacanye lantas aku tengok ke arah Baby..
Ya Allah, besar camni dia buang.. comei camni ibu dia tak pandang..
Ape salah mereka kan?
Erat aku peluk Baby..
Moga anak2 aku dijauhi ngan bala2 tu sebab aku tak sanggup mende2 tu terjadi pada anak2 aku.. aku rela jadi penggantinya huhuhuhu


post signature

6 luvbites:

T.u.Y.a said...

Btul kak..sakitnye hati tgk.lg2 bila kita yg nak sgt x dpt2,org lain leh buang2..sedih!

sI tEDI said...

patutnya org yg buang n bunuh bayi hukum gantung jek

ibu emy efy eqy said...

aha. tak tau lah nak cakap macamana...

mungkin agaknya mereka ni dah terdesak kerana tidak mengingini kelahiran bayi ni kat dunia.

alangkah baik bayi ni diletakkan di tempat yang selamat. ramai pasangan yang nakkan bayi tapi belum ada rezeki.

bila akak dengar baby girl, akak pun nak juga. maklumlah akaknya belum ada lagi anak perempuan.

semoga ALLAH memaaafkan perbuatan orang yang menganiaya bayi ini. semoga mereka insaf dengan apa yang telah dilakukan...

Lina said...

ntah org skrg ni kejam2 belaka senang2 je nak buang nak campak nak bunuh anak sendiri... aku skrg ni dah x baca sgt dah klu berita2 cam tu sbb nanti aku nangis

CuTeMiUt78 said...

eemm.betul tu.. tak de sifat keperimanusiaan betul la org yg buang2 bayi ni... sepatutnya kan.. org yg buang2 bayi dijatuhkan hukuman yg setimpal ngan dosa yg dia dah lakukan..

Alimaz-Kembara Terasing said...

haram sungguh org yg buang budak tu...cam celaka...