::Followers::

::Click Me::

::Click Me::

Thursday, December 17, 2009

Daftar Nuffnang

Ramai gak orang tertanye2 aku camne nak daftar nuffnang kan..
Ekceli aku bukan kedekut ilmu tapi aku tak reti nak menerangkan..
So credit to viruspadu cuz aku cilok yang dia nye..
Dik, izinkan ek.. jangan mare...

STEP 1
Memula kowang masuk website nuffnang
http://www.nuffnang.com.my

STEP 2
pastu click sign up blogger yang aku bulatkan seperti di atas

STEP 3
pastu dia kuar r camne so pelagi, takkan tak reti2 nak daftarkan
Isi semua kotak2 tu, dan yang paling PENTING tang PAYEE NAME tu kene sama ngan nama dalam IC, pastu no ic pastikan betul dan paling PENTING alamat surat menyurat tu kena btol sebab nanti alamat tu la dia akan antar cek kowang..

pastu kowang tick semua, pastu taip image yang tertera kat kotak putih tu then tekan sign me up!
Pastu ikut jelah arahan2 seterusnya..

STEP 4
ok lepas tu, register la username ngan password yang kowang daftar tadi
Jangan lupa plak..

STEP 5
lepas register, dia akan kuar ada analytics, earnings, Ads dan lain2 kan...
pastu kowang klik Kat Blog Manager dan register kat situ...
kowang add la blog kowang dalam tu cam aku, aku add blog aku ngan blog hubby aku

STEP 6
Pastu kowang klik ADD AD
plak dan akan kuar cam ni so kowang copy code html tu..
Ade 3 jenis code tu, satu kat header, satu kat sidebar dan satu lagi kat between contents

Ok pastu kowang kena bukak blog kowang
click layout..
click page element..
dan click add a gadget

STEP 7
dan dia akan kuar camni so kowang klik la HTML/JavaScript tu

STEP 8
kemudian paste code html yang kowang copy tadi kat sini
title tu ikut kowang la nak tulis pape, tak tulis pun takpe
pas kowang paste, pelagi SAVE la kan so jadi la iklan nuffnang kowang...
Pastu letak la kat mana2 kowang nak..

So pasni amalkan
U CLICK ME, I CLICK U
dengan JUJURRRRRRRRRRR
hehehehehe

Selamat mencoba kengkawan..
Dapat banyak jangan lupa banjer kawan2 ihiks..


post signature


3 luvbites:

ibu emy efy eqy said...

Thanks Ena. Akak baru je nak tanya caranya. Rupanya dah ada member yang tanya...

Kalau akak berjaya, Ena klik akak, akak klik Ena.

CuTeMiUt78 said...

aahhhhaakss.. clap clap tuk cikgu ena.. eemmm cikgu pastu kan bila nak keluar duit just klik paid out kan.. pastu ada apa2 lagi tak.. berapa lama mau tunggu duit keluar

Ena Qalinsya said...

ibu triple E
hehehe
nnt akk klik ena, ena klik akk smula ek..

cute
pandaiiii pongg.. ms cek ptama aku ade gak dlm 3bulan tp cek kedua dlm 2minggu jek..