::Followers::

::Click Me::

::Click Me::

Thursday, July 30, 2009

Kaputusannya...


jeng...jeng...jeng....
Ekceli ni bukan keputusan buat contest2 aku tau...
Ni keputusan yang kena mengena dalam keidopan aku..
Nak tunggu keputusan sape yang menang untuk contest2 aku tu, tunggu la pas follower ke-100 aku dapat, selagi tu aku takle la nak bagitau contest pertama dan ketiga tu kan...
Yang pasti kowang cuba yang terbaik untuk menang contest ketiga tu ye... ibaratnye yang pandai 'amik ati' aku, yang tu la aku pilih muahahaha tak kira la dari segi pape pun ihiks...

Ok sambung lik citer...
Keputusan tang ikat...
Sesape yang mengikuti blog aku ni kompom tau dari ujung pangkal cite ni so aku ase dah pk masak2 walaupun nak mintak hubby membantu pun tak dapek so aku pk la sorang2 dan buat keputusan yang mana..................
aku takkan ikat lagi
mayb aku akan kumpul wit dalam 4..5ribu then pas branak kali ni, 2tahun akan datang, aku akan branak lagi tapi di spital swasta... Sebab spital swasta sanggup amik kes dan tanggung risiko so better aku jarakkan 2tahun jek.. kalo nak jarakkan 4..5tahun baik aku branak spital kerajaan jek..
Telinga memang sakit dengar bebelan doc n nurse tapi nak wat camne...
Pe akibat dan risikonye nanti, InsyaAllah aku akan redha menerimanya sebab semuanya atas kententuanNya.. Kalo dah ditakdirkan nyawa aku setakat itu aje, aku trima.. sebab tanpa perkara tu berlaku pun kalo dah tertulis tarikh tu kita mati, mati jugak kan...

Keputusan kedua..
Ha!!! yang ni aku baru je buat keputusan hanya disebabkan mainan tido...
Nak tau pe dia?
Kan aritu aku kata ade mimpi hubby aku curangkan... 2ari lepas aku bermimpi lagi..
Wooooooooo dasat oooo rasanye... cam down jek perasaan aku..
Adakah ini satu petunjuk ataupun sememang2nye mainan tido sebab dua2 mimpi dalam lingkungan 3..4 pagi..
So aku dah btau kat hubby aku, kali ni kalo aku mimpi lagi, dia kena stop memblogging, facebook, YM dan tagged.. Dia takkan dibenarkan membawa laptop lagi ditempat kroje...
Muahahaha kijam tak aku?
Alaaa mana kijam.. bukan syak bukan2... bukannye tak caya.. cuma perlu bersikap ati2...
Manala tau kan..
Aku memang caya ngan hubby aku sebab dia ni memang sejurus owangnye.. Setiap mende dia btau aku..
Mende yang aku anggap remeh pun dia cite kat aku...
Tapi tula, manala tau kan..
Wat plak pas branak ni fizikal aku lagi mengembangkan, dia plak berpaling arahkan..
wooooooooooooooooooooo nauzubillah.. janganla jadi camtu..
Mati la aku anak banak nanti uhuks...
So tu jek la keputusan dalam idop aku ihiks...


post signature

10 luvbites:

miela77 said...

Amboi, tragisnya keputusan ko ena..

ima shhs said...

ena...sblum nih aku tak sempat komen pun sal ikat2 tuh...tp kali nih aku rasa gembira n lega dgn keputusan ko...moga ko akan terus sihat2 n ceria selalu ekk...

ima shhs said...

oppsss...keputusan kedua pun aku rs ok gak kot... tp jgn terlebih2 lakkss kong2 ekk...hehehe...

Farasela said...

dr tajuk, ingat keputusan contest gak...hehehe....tp dah baca n3 nyer...bagus le berpikiran begitu...bagus keputusannnyer...tp akak pun kene take care dri...jarakkan 2-3 years ok kot....bleh cuba doc swasta...go!go! baby boy!....hehehe..sy doakan...

atty's said...

ena..sayang..apapun jua keputusan yg dinda buek.kanda akan tetap menyokong...ekekekeke ..wakakkakaa..

wish all the best..na..nanti banak ko sms aku tau

Ena Qaisya said...

miela77
yg mana satu trajis tu miela? yg pertama atau yg kedua? ekekeke

ima shhs
thanx ima.. aku pun harap camtu.. hehe2 aku bukan jenis mengongkong punye org.. ckp jek cmtu walhal tak buat pun muahahaha

farasela
hahaha mentang2 dia dh dpt spasang ek :P insyaAllah

neezareef said...

lor ena aku igt keputusan ape td..keputusan contest lg ke haper..

ko nk amek risiko ena..
tp ko kena igt juga spital swasta ni klu diorg x leh wat diorg anto gomen gak..time tu tetap kena hambur jugak..tp minority case la camnih...

g spital swasta yg btl2 jgn g tpt besalin yg x betauliah..naya kang

en ayen ko tu suke buh ayat power kot tu yg ko termimpi vukan2 tuh

<< s| tED| >> said...

ekekekke.. aku setuju.. ceh.. macam dah kawen je setuju keputusan orang.. aku tau.. ko buat keputusan selepas pk masak2 kan.. ok ok.. aku sokong!

Ena Qaisya said...

atty
oh kanda, tima kasih atas sokonganmu itew ihiks

neeza
alaa za, ko wat aku cuak kembali.. ko wat aku serba salah smula.. camne ni.. ko spesen cam aku kan so aku nak tanye pendapat ko.. kalo ko ditempat aku, pe yg ko akan buat?

tED|
hahah takpe tedi, pengalaman buat ko hehehe

Lina said...

aku sebenonye nak dengo keputusan ko dulu br aku nak bgtau pendapat aku... aku mmg stuju lar klu keputusan ko cam tu... sbb ko muda lg n then 4, 5 taun akn dtg peralatan pun mayb dah makin canggih... mcm ni klu ko mmg nak sorg lg kan jd leps bersalin yg ke-3 ni nanti ko dah kene start jg kesihatan ko, diri ko, ko minta nasihat doktor swasta tu apa yg perlu ko buat dlm 3, 4 taun sblm ko nak bersalin lg... mmg ajal maut di tangan Allah tp kita ni kenalah berikhtiar kan... apa2 pun aku menyokong apa sj keputusan ko... tentang ayen tu... kdg2 dlm keadaan kita tgh pregnant ni, emosi kita x stabil jd syaitan sng je nak mengacau hati kita, minda kita, jd ko jgnlar pk sgt... ayen tu aku x caye langsung dia nak buat semua tu... wahhh pjg lebar aku berceramah hehehe... yg penting chaiyok! chaiyok!